Now Reading
Bebekler Neden Anne Memesini Isırır?

Bebekler Neden Anne Memesini Isırır?

Bebekler anne memesini neden ısırır
[vc_row content_placement=”middle”][vc_column][vc_custom_heading text=”Bebeklerin Memeyi Isırması” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23dd3333″ google_fonts=”font_family:Cabin%3Aregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Annelerin emzirme dönemine ait sorunlarından biri de; Bebeklerin Memeyi Isırması. Her şey güzel ilerlerken birden bebekler neden anne memesini ısırır?

Daha önce Göğüs ucu Yaraları Nasıl Geçer? Anne Sütünü Arttırmanın Yolları Nelerdir? Bebeklerin Emzik Kullanması Doğru mu? konularında röportaj yaptığımız Emzirme Danışmanı Nihan Zayım bu sefer de “Bebekler Neden Anne Memesini Isırır” konusunda sorularımızı yanıtladı.

Keyifle okumanız ve faydalanmanız dileğiyle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”7379″ img_size=”full” add_caption=”yes” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1582012639628{margin-top: 20px !important;}”][vc_column_text]

“Bebek Memeyi Isırdığında Hiç Tepki Vermeden Memeyi Kapatmak Gerekir.”

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bebekler ne zaman anne memesini ısırırlar?

Bebekler farklı zamanlarda anne memesini ısırmaya, meme ucunu ezmeye ya da çiğnemeye başlayabilir.

1. Süt Akışı Yavaşladığı Zaman:

Bebekler süt akışı yavaşladığında annelerinin memesini elleriyle sıkabilir, mıncıklayabilir ya da başlarıyla gagalar gibi vurabilirler veya ısırarak çekiştirebilirler.

2.Diş Çıkarırken:

Dişler kaşındığı için ısırma ve böylece o kaşıntıyı giderme isteği olabilir.

3.Uykuya Geçerken:

Meme emerek uykuya geçen bebeklerde aktif emmenin bittiği, uykuya geçiş esnasında ısırma davranışı görülebilir.

4.Biberon Kullanıyorsa:

Biberon alan çoğu bebekte emme davranışları bozulur, emme becerileri geriler. Biberona yaptığı ısırma, ezme hareketlerini meme de yapmaya başlayabilir.

5.Hasta oldukları ya da ağrıları olduğunda:

Bebekler hastalık dönemlerinde, huzursuz olduklarında ya da ağrıları olduğunda emme esnasında anne memesini ısırabilirler.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bebek anne memesini ısırdığında nasıl tepki vermek gerekiyor?  

Sebep her ne olursa olsun refleks olarak anne bebek memesini ısırdığında ne yapıyor? Ayyy diyor, ıhh diyor ve tepki ile memeden birdenbire bebeği ayırıyor.

Şimdi her tepki bebekte “aa ben bir şey yaptım o da karşılık verdi” gibi bir his yaratıyor. Hani bunun farkına varıyor. Ben bunu yaparsam annem tepki veriyor. Biz ne kadar “hayır yapma, canım acıdı” desek bile bebek için bu bir tepki.  Hatta anne “Ayyy çok acıdı, lütfen yapma, bir daha ısırma” der. Bebekler gülerler. Annesi de der ki inadına yapıyor. Tabii ki inadına yapmıyor. Onun için bir geri dönüş aslında anneden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9379″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Peki ne yapmak lazım bebekler memeyi ısırdığı anda?

1. Hemen memeden ayırıp hiç reaksiyon vermeden yani acıdı ay, uf hiçbir şey demeden memeyi kapatmak gerekir. Ne oluyor böylece “ben ısırdım eşittir meme gitti.” Bunu iyice yerleştirmek gerekiyor. Bir daha verdik, bir daha ısırdı, hop bir daha kapattık.

Memeyi kapattık ama tekrar emmek istiyor, veriyoruz memeyi. Ağlatmıyoruz, cezalandırmıyoruz. Isırdığında memenin kaybolacağını göstermiş oluyoruz sadece.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]2. Süt akışı yavaşladığı zaman memeyi ısırdığını hissediyorsak, yutkunma sesleri yavaşladığı zaman memeye masaj yapabiliriz. Sütü meme ucuna doğru götürür gibi memeye masaj yaparak süt yavaşladığı zamanki tepkisini azaltmak için yardımcı olabiliriz.

Burada dikkat edeceğimiz nokta; bebeğimizin uyanık olduğuna emin olmak. Uyuduysa masaj hareketini yapmıyoruz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]3. Bebekler memeyi emerken dillerinin önde olması gerekir. Yani bu ne demek? Diş etlerini aslında dil tamamen öne gelerek kapatır. Yani bir bebek ısırmak istediği zaman dilini çekmeden yani tam emerken ısırırsa aslında kendi dilini ısırması gerekir. O yüzden memeyi ısırması ne demek? Dilini geriye çekmiş olması demek. Mesela emzirmenin sonuna doğru eğer anne bebeğinin dilini çektiğini hissediyorsa ya da artık bebek durduysa memeden ayırmakta fayda var. Yoksa bebek ısırma davranışını tekrarlayabilir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]4. Eğer anlayabilecek yaşlardaysa emzirme dışında bir zamanda yani olay olduğu anda değil de emzirmeden önce ya da sonra gibi konuşmak daha faydalı olabilir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column offset=”vc_hidden-xs”][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]5. Biberon  her zaman emzirme için bir risktir. Özellikle ısırma başladıysa biberonu bırakmak iyi olacaktır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

What's Your Reaction?
Bayıldım
23
Beğenmedim
4
Emin Olamadım
2
Heyecan Verici
3
Mutlu
13
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2022 Kadın Gezegeni ⎪ Tüm hakları saklıdır, izinsiz kullanılamaz.