Now Reading
Artan ve Küçülen Sabunları Nasıl Değerlendiririz?

Artan ve Küçülen Sabunları Nasıl Değerlendiririz?

Artan ve Küçülen Sabunları Değerlendirme Yolları

Katı sabun kullananlar çok iyi bilirler ki sabun küçüldüğünde kullanması zor bir hal alabiliyor. Parçalanan, kırılan, küçülen sabunlar elde durmuyor ve işlevini yitiriyor bizim için.

Peki sabununuz küçüldüğünde ne yapabilirsiniz? Önce ne yapmayacağınızı söyleyelim; elbette ki küçülen sabunları atmıyoruz çünkü onları değerlendirmenin pek çok yolu bulunuyor. O halde artan sabunları nasıl değerlendirebilirsiniz, gelin birlikte bakalım.

1 – Banyo Kesenizin İçine Koyabilirsiniz

Artan küçük sabun parçalarını banyo kesenizin içine koyabilirsiniz. Duş alırken, keselenirken o keseyi kullanarak sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilirsiniz. Daha önce de bahsetmiş olduğumuz gibi plastik atığa sebep olan duş jelleri yerine bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

2 – Küçük Sabun Parçalarını Yeni Sabun Kalıbınıza Yapıştırabilirsiniz

Küçük sabun parçalarınızı atmak yerine, yeni edindiğiniz sabun kalıbınıza yapıştırarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Küçük sabun parçalarını yapıştırmak için sabunları ıslatmanız yeterli. Sabunları bu şekilde değerlendirmeniz hem bütçe hem de atık tasarrufu açısından oldukça faydalı bir adım olacaktır.

3 – Çekmecelerinizde Değerlendirebilirsiniz

Belki küçükken hatırlarsınız, annelerimiz, anneannelerimiz giysi dolaplarına, havlu ve çamaşır çekmecelerine kalıp sabunlar koyarlardı. Siz de bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bunu yapmak için ise sabunları kurutmanız yeterli. Her dolabı açtığınızda giysilerinizin üstüne sinen o mis gibi doğal sabun kokusunu içinize çekmek, sizi ruhen de iyi hissettirecek üstelik.

4 – Dikiş İşlerinde Kullanabilirsiniz

Bu madde herkese uymayacaktır tabi ama eğer dikiş işleriyle haşır neşirseniz küçük sabun parçalarını kumaşları işaretlemek için kullanabilirsiniz. Bunun için yine sabunlarınızı kurutmanız yeterli olacaktır. Bu da farklı bir yöntem olarak aklınızda bulunsun. Belki dikiş işleriyle ilgilenen bir tanıdığınıza da verebilirsiniz sabunları kullansın diye. 🙂

Zeero kurucusu Büşra
Kadın Gezegeni Aslı

Artan Sabunları Rendelemek ve Sıvı Sabun Yapmak Doğru Mu?

Aslında bu, doğru bilinen yanlışlardan biri. Sebebi ise sulandırmak amacıyla üretilmeyen hiçbir şeyi bu şekilde kullanmamanız gerekiyor. Katı sabunlarda koruyucu madde genellikle bulunmuyor. Çünkü zaten PH seviyeleri yüksek ve bakteri üretmiyorlar. Koruyucu içerse bile katı halindeki formunda üreme olmasını önleyecek kadardır. Fakat siz sabunu sulandırdığınız zaman sabunun PH değeri düşüyor ve bakteri üretmeye başlıyor.

İlla bu yöntemi kullanmak istiyorsanız da, yaptığınız sıvı sabunu aynı gün içinde tüketmeniz gerekiyor. Bazen sıvı sabunun dibinde kalanları da sulandırarak daha uzun kullanmayı hedefliyoruz ama aslında bunu da yaptığınızda maksimum 1-2 gün içinde tüketmeniz tavsiye ediliyor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© 2019 Kadın Gezegeni - Tüm Hakları Saklıdır