Home / Genel / Cildinizde Baobab Yağı Kullanımı İçin 5 İnanılmaz Sebep

Cildinizde Baobab Yağı Kullanımı İçin 5 İnanılmaz Sebep

Baobab yağı duymamış olabilirsiniz. İlginç olan, cilt bakım ürünlerinizin herhangi birinde bir bileşen olmasıdır.

Doğal cilt bakımına gelince, baobab yağı bir sonraki büyük anlaşma olarak kabul ediliyor . Peki, bu konuda iyi olan ne?

Baobab Yağı Nedir? Nasıl Yardımcı Olur?

Baobab yağı, baobab meyvesinin tohumlarından elde edilir. Ağaç, Afrika kıtasına özgüdür ve bilimsel adı Adansonia digitata’dır.

Meyve tohumları sıcak güneşte havada kurutulur. Bunlar daha sonra yağı çıkarmak için soğuk preslenir. Yeni preslenmiş baobab yağı, açıklama için derhal filtrelenir – ve kullanım için şişelenir.

Baobab yağı, yağ asitlerinden oluşur. Bunlardan en önemlisi palmitik, oleik ve linoleik asitlerdir. Yağ aynı zamanda iyi bir protein ve yağ kaynağıdır. Ayrıca bazı önemli amino asitleri de içerir.

Yağ asidi bileşimi, baobab yağını bazı cilt sorunları için ideal bir çözüm haline getirir.

Baobab yağının faydaları, Doğal cilt bakımı, baobab yağı,

Baobab Yağı Cildinize Nasıl Yarar Sağlar?

Baobab yağının faydaları, içerisinde bulunan yağ asitlerine bağlanabilir – oleik ve linoleik asitler. Bu eşsiz kombinasyonun akne ve ilişkili enflamasyonu tedavi ettiği bilinmektedir. Bu yağ aynı zamanda egzama ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarını da tedavi etmeye yardımcı olabilir.

  1. Sivilce davranır

Yağdaki oleik ve linoleik asitlerin eşsiz karışımı cilt gözeneklerini dezenfekte eder. Yağ asitleri ayrıca sebum üretimini dengeler. Baobab yağındaki linoleik asit ayrıca akne ile ilişkili iltihabı da engeller.

Araştırmalar sivilce hastalarının cilt yüzeylerinde daha düşük seviyelerde linoleik asit kullanma eğiliminde olduğunu bulmuştur. Hipotez, sebumdaki düşük linoleik asit konsantrasyonlarının hücreler üzerinde esansiyel bir yağ asidi eksikliği durumu dayattığı ve potansiyel olarak akneye neden olduğu yönündedir.

Linoleik asidin tükenmesi ayrıca foliküler hiperkeratoz  adı verilen bir duruma yol açabilir. Foliküler hiperkeratoz siyah noktalara büyük katkı sağlar.

Topikal linoleik asit ayrıca siyah noktaların ve ilişkili lekelerin oluşmasını önler. Baobab yağı zengin bir linoleik asit kaynağı olduğundan aknenin tedavisinde büyük ölçüde yardımcı olabilir.

  1. Yara izleri ve çatlakların solmasına yardımcı olur

Oleik ve linoleik asitler açısından zengin olan belirli bir bitkisel vücut yağının, yara izlerinin ve striaların görünümünü iyileştirdiği bulunmuştur.

Yine bir başka çalışmada, oleik ve linoleik asitlerin sıçanlarda yara iyileşme sürecini hızlandırdığı bulunmuştur. Bu asitler, bu etkiye katkıda bulunan proinflamatuar özelliklerini sergilediler.

  1. Cildi nemlendirir

Yüksek oleik asidin cilt yüzeyine nasıl derinlemesine nüfuz ettiğini inceliyor. Aynı zamanda cilt neminin buharlaşmasını önler. Bu sayede cilt nemlendirmesini arttırır. Baobab yağının topikal uygulanması bu nedenle cildin nemlenmesini sağlayabilir.

  1. Egzama ve Psoriasis Tedavisinde Yardımcı Olabilir

Araştırmalar, linoleik asidin sedef hastalığı ve atopik dermatit gibi cilt hastalıklarının tedavisinde ümit verdiğini göstermektedir. Dış deri tabakasının bariyerini korur ve ayrıca yara iyileşmesini de destekler.

Baobab yağı da iltihapla savaşır. Bu, egzama ve sedef hastalığının tedavisinde de yardımcı olabilir.

  1. Yaşlanma İşaretlerini Geciktirebilir

Yüksek linoleik asit alımı, deride atrofi olasılığının düşük olması ile ilişkilidir. Bu yağ ve karbonhidrat alımının azalmasıyla tamamlandığında, sonuç cilt yaşlanmasında daha iyi olabilir.

Ancak baobab yağı hakkında konuşursak, sadece topikal uygulamaya sadık kalmanız daha iyi olur. Bunun tek başına yaşlanma karşıtı faydalar sağlayıp sağlayamayacağı araştırmaya ihtiyaç duyan bir şeydir – ancak bunu topikal olarak deneyebilirsiniz.

Baobab yağı cilt gençleştirici bir ajan olarak büyük bir potansiyele sahiptir. Geniş bir araştırma topluluğu, baobab yağının farmakolojik özelliklerinden ve topikal olarak uygulandığında kozmetik endüstrisindeki öneminden bahseder.

Kaynak: https://site-backlink.com/6eEpT

hakkında elif oğuz

Check Also

saç, soğan suyu, Soğan suyu ile saç uzatma ,

Soğan Suyu ile Saç Uzatma

Düzenli olarak tüketildiğinde zayıflamamıza katkıda bulunan soğan suyunun saçlarımızı beslediğini ve saçlarımızın uzamasına yardımcı olduğunu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir